ΥΛΙΚΑ
3/4 Κούπας τσαγιού ρύζι γλασέ
2 Κούπες νερό
1 Πρέζα αλάτι
1 Λίτρο γάλα
1 Φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια
1 Βανίλια
7 Κουταλιές σούπας ζάχαρη
Κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
3/4 Κούπας τσαγιού ρύζι γλασέ
2 Κούπες νερό
1 Πρέζα αλάτι
1 Λίτρο γάλα
1 Φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια
1 Βανίλια
7 Κουταλιές σούπας ζάχαρη
Κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε το ρύζι σε σουρωτήρι και το ξεπλένουμε κάτω από τη βρύση με αρκετό νερό.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι, το νερό και το αλάτι και βράζουμε για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το γάλα από το οποίο κρατάμε ένα ποτήρι για να διαλύσουμε το άνθος αραβοσίτου.
- Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε συνέχεια για 5 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
- Προσθέτουμε το άνθος αραβοσίτου και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 15 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολάκια. Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με κανέλα και το βάζουμε στο ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: