ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
500γρ. Κριθαράκι
1 Πρέζα κανέλα
Μπούκοβο
500γρ. Ντοματάκια ψιλοκομμένα
2 Κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
1 Πρέζα ζάχαρη
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Κεφαλοτύρι τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
500γρ. Κριθαράκι
1 Πρέζα κανέλα
Μπούκοβο
500γρ. Ντοματάκια ψιλοκομμένα
2 Κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
1 Πρέζα ζάχαρη
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Κεφαλοτύρι τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε το κρέας και το αφήνουμε να στραγγίσει καλά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το κρέας μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε τη ντομάτα, το πελτέ, τη ζάχαρη, 1 ποτήρι νερό, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 1 ώρα. Αδειάζουμε το φαγητό στη γάστρα, ρίχνουμε 5 ποτήρια ζεστό νερό, το κριθαράκι, αλάτι, πιπέρι, τη κανέλα και το μπούκοβο, ανακατεύουμε ελαφρά. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε 30 λεπτά στους 200 βαθμούς.
- Σβήνουμε το φούρνο ανοίγουμε τα γάστρα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί, αφήνουμε στο ζεστό φούρνο για 10 λεπτά και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: