ΥΛΙΚΑ
8 Αβγά
200γρ. Ζάχαρη
200γρ. Φρυγανιά τριμμένη
2 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
200γρ. Καρυδόψιχα
50ml. Κονιάκ
Κανέλα
Μοσχοκάρυδο
1 Πρέζα γαρίφαλο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
500ml. Νερό
800γρ. Ζάχαρη
Χυμό από 1/2 λεμόνι
1 Ξυλάκι κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
8 Αβγά
200γρ. Ζάχαρη
200γρ. Φρυγανιά τριμμένη
2 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
200γρ. Καρυδόψιχα
50ml. Κονιάκ
Κανέλα
Μοσχοκάρυδο
1 Πρέζα γαρίφαλο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
500ml. Νερό
800γρ. Ζάχαρη
Χυμό από 1/2 λεμόνι
1 Ξυλάκι κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά, τη καρυδόψιχα, το μπέικιν και τα μπαχαρικά.
- Χτυπάμε στο μίξερ το κρόκους, τη ζάχαρη και το κονιάκ.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά από το μπολ, ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Τη προσθέτουμε σε 2-3 δόσεις στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί 36εκ. και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε τη καρυδόπιτα για 40 λεπτά.
- Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά.
- Σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό με το χλιαρό σιρόπι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: