ΥΛΙΚΑ
100γρ. Βούτυρο
120γρ. Αλεύρι
500ml. Γάλα
2 Κουταλιές σούπας κάπαρη
100γρ. Γραβιέρα τριμμένη
400γρ. Κοτόπουλο βρασμένο και ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι
Φρυγανιά τριμμένη
2 Αβγά χτυπημένα
Λάδι για το τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
100γρ. Βούτυρο
120γρ. Αλεύρι
500ml. Γάλα
2 Κουταλιές σούπας κάπαρη
100γρ. Γραβιέρα τριμμένη
400γρ. Κοτόπουλο βρασμένο και ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι
Φρυγανιά τριμμένη
2 Αβγά χτυπημένα
Λάδι για το τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας διαρκώς. Ξαναβάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κάπαρη, το μαϊντανό, τη γραβιέρα, τη πάπρικα και το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε το μείγμα για 2 ώρες.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά.
- Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο. Φτιάχνουμε μπαλάκια τα οποία βουτάμε στα αβγά και μετά στη φρυγανιά.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τις κοτομπουκιές μέχρι να ροδίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: