Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Στήθος κοτόπουλο
Ελαιόλαδο
100γρ. Μανιτάρια σε φέτες
1 Κρεμμύδι τριμμένο
1 Κούπα ρύζι Αρμπόριο
1 Κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
1/2 Ποτήρι λευκό κρασί
2 1/2 Κούπας ζωμό κοτόπουλο
100γρ. Τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι
Πιπέρι
3 Κουταλιές βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα και το βγάζουμε σ ένα πιάτο.
  • Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και τη πιπεριά. Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε, σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο το οποίο έχουμε κόψει σε κομματάκια. 
  • Προσθέτουμε το μισό ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθεί. 
  • Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. 
  • Όταν το ρύζι είναι έτοιμο προσθέτουμε το βούτυρο και το τυρί. 
  • Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: