Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

ΥΛΙΚΑ
550γρ. Φράουλες
1/2 Μήλο τριμμένο
400γρ. Ζάχαρη
Χυμό από 1 πορτοκάλι
Χυμό από 1/2 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε, στραγγίζουμε τις φράουλες και αφαιρούμε το κοτσάνι τους. Τις πιέζουμε με τα χέρια για να λιώσουν.
  • Τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέτουμε το μήλο και το χυμό πορτοκάλι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  • Βράζουμε για 15 λεπτά.
  • Σβήνουμε τη φωτιά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά και βάζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρώμενα βάζα. Τη διατηρούμε στο ψυγείο.

2 σχόλια:

  1. Κανω μαρμελαδα φραουλα αλλα μου βγαζει πολλα υγρα με συνεπεια να μη μου δενει κ αναγκαζομαι να τη σουρωνω .
    Ττου χρονου θα δοκιμασω την δικη σου συνταγη .
    Το λαθος που κανω μαλλον ειναι οτι τις καθαριζω πρωτα κ κατοπιν τις πλενω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: