Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

ΣΠΙΤΙΚΗ ΚΕΤΣΑΠ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό ώριμες ντομάτες
2 Κρεμμύδια χοντροκομμένα
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1/2 Φλιτζάνι μέλι
1/2 Φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 Φλιτζάνι ξίδι
Κανέλα
Μπαχάρι
Πάπρικα
Βασιλικό
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε καλά τις ντομάτες τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το πολτό σκόρδου και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. 
  • Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το μέλι τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά και το ξίδι. Τα ζεσταίνουμε για λίγο και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα με τις ντομάτες. Συνεχίζουμε το βράσιμο σε πολύ χαμηλή φωτιά για 2 ώρες.
  • Όταν είναι έτοιμη πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ και όταν κρυώσει τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: