Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

ΤΥΡΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο χωριάτικο φύλλο
250γρ. Γκούντα τριμμένη
150γρ. Μανούρι
200ml. Κρέμα γάλακτος
2 Αβγά
300γρ. Φέτα
Ελαιόλαδο
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σ ένα μπολ βάζουμε τη φέτα και το μανούρι και τα λιώνουμε μ ένα πιρούνι. Βάζουμε την τριμμένη γκούντα, τη κρέμα γάλακτος,  τα αβγά, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα λαδώνοντας ένα ένα. Απλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία τα λαδώνουμε και αυτά ένα ένα. Γυρίζουμε τις άκρες που των φύλλων προς τα μέσα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε την πίτα. 
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 50 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: