Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Πένες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Πιπεριά ψιλοκομμένη
2 Κονσέρβες τόνο σε νερό
1/2 Φλιτζάνι λευκό κρασί
Θυμάρι
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 Κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
Ελαιόλαδο
2 Κουταλιές σούπας μπαλσάμικο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό να γίνουν al dente. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου. Προσθέτουμε τη πιπεριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  • Ρίχνουμε το τόνο, τον πελτέ ντομάτας και το θυμάρι και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε και τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 15 λεπτά. Λίγο πριν τη σβήσουμε ρίχνουμε το μπαλσάμικο.
  • Στραγγίζουμε τις πένες και τις ρίχνουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: