ΥΛΙΚΑ
12 Καθαρισμένα καλαμαράκια
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
12 Κουταλάκια γλυκού ρύζι Καρολίνα
100ml. Λευκό κρασί
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 Λίτρο ζωμό λαχανικών ή νερό
2 Κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
12 Καθαρισμένα καλαμαράκια
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
12 Κουταλάκια γλυκού ρύζι Καρολίνα
100ml. Λευκό κρασί
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 Λίτρο ζωμό λαχανικών ή νερό
2 Κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, αφαιρούμε τα πλοκάμια και τα πτερύγια και τα ψιλοκόβουμε. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκομμένα κομμάτια από τα καλαμάρια σε τηγάνι με ελαιόλαδο το οποίο έχουμε αφήσει να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μισό κρασί, το μισό άνηθο, μαϊντανό και το πολτό σκόρδου. Ρίχνουμε λίγο από το ζωμό, και αλάτι, βράζουμε για 2 λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά.
- Γεμίζουμε τα καλαμάρια με το μείγμα και τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδα. Τα στρώνουμε σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο κρασί, το ζωμό, μαϊντανό, άνηθο και το πελτέ ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά.