ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό χοιρινά φιλετάκια
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
1/2 Ποτήρι ελαιόλαδο
3 Κουταλιά σούπας βαλσάμικο
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 Κουταλιά σούπας μέλι
Αλάτι
Πιπέρι
Δεντρολίβανο
Πάπρικα
ΓΙΑ ΤΟ ΡΙΖΟΤΟ
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα μανιτάρια
Ελαιόλαδο
500γρ. Ρύζι για ριζότο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Αλάτι
Πιπέρι
250ml. Κρέμα γάλακτος
50γρ. Τυρί τριμμένο
50γρ. Βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κιλό χοιρινά φιλετάκια
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
1/2 Ποτήρι ελαιόλαδο
3 Κουταλιά σούπας βαλσάμικο
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 Κουταλιά σούπας μέλι
Αλάτι
Πιπέρι
Δεντρολίβανο
Πάπρικα
ΓΙΑ ΤΟ ΡΙΖΟΤΟ
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα μανιτάρια
Ελαιόλαδο
500γρ. Ρύζι για ριζότο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Αλάτι
Πιπέρι
250ml. Κρέμα γάλακτος
50γρ. Τυρί τριμμένο
50γρ. Βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε τα φιλέτα και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και βάζουμε μέσα τα φιλετάκια. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε για μία ώρα στο ψυγείο.
- Σε μία μεγάλη πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου και τα μανιτάρια. Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να λαδωθεί. Έχουμε ζεστό νερό κοντά μας και ρίχνουμε στη κατσαρόλα τόσο όσο να σκεπάζει το ρύζι ανακατεύουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα και όταν το ρύζι πιει το νερό συμπληρώνουμε από λίγο κάθε φορά μέχρι να βράσει το ρύζι. Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Τότε βάζουμε το βούτυρο και το τριμμένο τυρί, ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε στη φωτιά ένα αντικολλητικό σχαροτήγανο και όταν κάψει ψήνουμε τα φιλετάκια να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: