Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ ΤΗΓΑΝΗΤΟΙ

ΥΛΙΚΑ
300γρ. Κολοκυθοανθοί
1 Φλιτζάνι αλεύρι
1 Φλιτζάνι ρυζάλευρο
2 Φλιτζάνι μπίρα
2 Κουταλιές σούπας ξίδι
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι για το τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε τους ανθούς και τους βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και ξίδι. Τους ξεπλένουμε και τους αλατίζουμε. 
  • Κοσκινίζουμε τα δύο είδη αλευριού σε ένα μπολ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, την μπίρα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να έχουμε ένα πηχτό χυλό. Ρίχνουμε και το ξίδι και ανακατεύουμε και βουτάμε μέσα τους ανθούς.
  • Βάζουμε το τηγάνι με το λάδι να κάψει και ακουμπάμε μέσα τα λουλούδια προσεκτικά. Όταν ροδίσουν από τη μία πλευρά τους γυρνάμε προσεκτικά και από την άλλη. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: