Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΙ

ΥΛΙΚΑ
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 Μεγάλο καλαμάρι κομμένο σε ροδέλες
250γρ. Ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 Κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
3 Φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι
1/2 Φλιτζάνι λευκό κρασί
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το καλαμάρι. Το βγάζουμε σε ένα πιάτο. 
  • Συμπληρώνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε την πιπεριά, συνεχίζουμε το σοτάρισμα και ρίχνουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τον πελτέ, ρίχνουμε νερό που έχουμε ζεστό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, αν χρειαστεί συμπληρώνουμε και άλλο νερό.
  • Όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο, ρίχνουμε το  καλαμάρι και τα ντοματίνια.
  • Ανακατεύουμε καλά, σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά και σερβίρουμε με πασπαλίζοντας με το ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: