Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

ΜΠΡΑΟΥΝΙΣ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ
150γρ. Βούτυρο
125γρ. Σοκολάτα γάλακτος
350γρ. Καστανή ζάχαρη
150γρ. Αλεύρι
1/2 Κουταλάκι γλυκού αλάτι
4 Αβγά χτυπημένα
1 Βανίλια
125γρ. Καρυδόψιχα
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
175γρ. Κουβερτούρα
75γρ. Κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε μία λαδόκολλα.
  • Λιώνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι, συμπληρώνουμε το μείγμα της σοκολάτας μαζί με τη βανίλια, τα αβγά και τη καρυδόψιχα. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί. Ψήνουμε για 30 λεπτά. Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα με το οποίο περιχύνουμε το γλυκό. Όταν κρυώσει το κόβουμε σε κομμάτια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: