Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ
6 Κολοκυθάκια
500γρ. Μακαρόνια
4 Κρόκους
100ml. Κρέμα γάλακτος
100γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
Ελαιόλαδο
200γρ. Πανσέτα καπνιστή κομμένη σε φέτες
Βασιλικό
50γρ. Κουκουνάρι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σοτάρουμε την πανσέτα σ ένα τηγάνι και κατόπιν προσθέτουμε το κουκουνάρι. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. 
  • Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες. 
  • Τα βουτάμε σε νερό αλατισμένο νερό που βράζει για πολύ λίγο.
  • Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μπολ με παγωμένο νερό και τα ξαναστραγγίζουμε.
  • Βράζουμε και τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε,  κρατώντας 150ml. από το νερό, τα ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα και τα κρατάμε ζεστά.
  • Σ ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με τη κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε, τη παρμεζάνα και πιπέρι. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και το βασιλικό.
  • Ρίχνουμε τη πανσέτα στα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και το μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε πολύ καλά. 
  • Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με παρμεζάνα και φύλλα βασιλικού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: