Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

ΘΡΑΨΑΛΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ

ΥΛΙΚΑ
Ελαιόλαδο
Κύμινο
Μπαχάρι
Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
Μία πρέζα κανέλα
100ml. Κρασί λευκό
1/2 Μισή κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
Αλάτι
Πιπέρι
4 Θράψαλα
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
100γρ. Ρύζι Καρολίνα
30γρ. Κουκουνάρι
20γρ. Σταφίδες μαύρες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Αφαιρούμε τα πλοκάμια και τα πλαϊνά φτερά από τα θράψαλα και τα ψιλοκόβουμε. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το κουκουνάρι. Βρέχουμε τις σταφίδες, τις σουρώνουμε και τις βάζουμε στη κατσαρόλα μαζί με τα ψιλοκομμένα πλοκάμια, τα μπαχαρικά το ρύζι και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά και σβήνουμε το κρασί. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το δυόσμο και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τα θράψαλα. Δεν τα γεμίζουμε πλήρως γιατί το ρύζι θα φουσκώσει και κλείνουμε πιάνοντας με οδοντογλυφίδα. Μ ένα μαχαίρια τρυπάμε στο πίσω μέρος. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, λίγο ελαιόλαδο και νερό όσο χρειάζεται για να τα καλύψει. 
  • Τα σκεπάζουμε μ ένα πιάτο, κλείνουμε τη κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: