Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

ΚΕΙΚ ΠΑΤΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό πατάτες τριμμένες
3 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
3 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
4 Αβγά
125γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 Φλιτζάνια αλεύρι
1 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 Φλιτζάνι γάλα
100γρ. Γραβιέρα τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Αφού καθαρίσουμε και τρίψουμε τις πατάτες, τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τις ξεπλένουμε με άφθονο νερό και κατόπιν τις αλατίζουμε. Ανακατεύουμε και πιέζουμε με τα χέρια να φύγουν τα υγρά.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε το πολτό σκόρδου και τις πατάτες και ανακατεύουμε. 
  • Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με το βούτυρο και χτυπάμε καλά να γίνουν σαν κρέμα, περίπου για 10 λεπτά. Ρίχνουμε λίγο λίγο τα αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Προσθέτουμε το γάλα, αφού έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέτουμε τις πατάτες, τη γραβιέρα, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, για 1 ώρα. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν κόψουμε για να σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: