Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

ΛΑΛΑΓΓΙΑ

ΥΛΙΚΑ
6 Κούπες αλεύρι
3/4 Κούπας ελαιόλαδο
1 Φακελάκι μαγιά ή 1/2 κύβο
1/2 Κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
Ξύσμα από 2 πορτοκαλιά
Λίγο χλιαρό νερό περίπου 1 κούπα
Λάδι για τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Στο χλιαρό νερό ανακατεύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και αφήνουμε το μείγμα για 10 λεπτά. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το λάδι. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι και το μείγμα της μαγιάς. Ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μία ζύμη μαλακιά, αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό. Σκεπάζουμε τη λεκάνη και αφήνουμε το ζυμάρι για μία ώρα να φουσκώσει. Πλάθουμε σε μπαστούνια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: