Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΥΛΙΚΑ
250γρ. Κανελόνια
350γρ. Κιμά
400γρ. Ντομάτες ψιλοκομμένες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 Κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 Κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Ελαιόλαδο
2 Κουταλάκια γλυκού βούτυρο
Αλάτι
50γρ. Τυρί τριμμένο
Πιπέρι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
400γρ. Ντομάτα ψιλοκομμένη
100ml. Χυμό ντομάτας
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τον κιμά και τηγανίζουμε ελαφρά. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τις πιπεριές, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε.
  • Φτιάχνουμε τη σάλτσα. Βράζουμε όλα τα υλικά για 20 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία. Γεμίζουμε τα κανελόνια με τον κιμά και τα τοποθετούμε σ ένα ταψάκι.
  • Περιχύνουμε με τη σάλτσα και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: