Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

ΑΡΝΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΙ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΥΛΙΚΑ
1 Μπούτι αρνίσιο
1 Κιλό πατάτες
70γρ. Μέλι
60γρ. Μουστάρδα
Ελαιόλαδο
150γρ. Κρασί κόκκινο
Θυμάρι
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Χυμό από 1 πορτοκάλι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας. Το βάζουμε σ ένα ταψί και το αλείφουμε με ελαιόλαδο.
  • Σ ένα μπολ ρίχνουμε το μέλι, τους χυμούς, τη μουστάρδα και το κρασί και τα χτυπάμε καλά. Περιχύνουμε το κρέας με το μείγμα και αλατοπιπερώνουμε.
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες και τις βάζουμε γύρω γύρω από το μπούτι, τις αλατοπιπερώνουμε.
  • Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Χαμηλώνουμε στους 160 και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μία ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: