Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια
200ml. Κρέμα γάλακτος
200γρ. Γκούντα κομμένη σε κύβους
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
Χυμό από 1 λεμόνι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Θυμάρι
Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε το κρέας και το αφήνουμε να στραγγίσει καλά. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα πασπαλίζουμε με το πιπέρι και το αφήνουμε να ζεσταθεί και να βγάλει το πιπέρι τα αρώματα του.
  • Βάζουμε το κρέας και το θωρακίζουμε καλά. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού στο οποίο έχουμε διαλύσει τη μουστάρδα, βάζουμε ένα ποτήρι νερό, αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη και θυμάρι. Κλείνουμε τη κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά.
  • Όταν το φαγητό είναι έτοιμο και έχει μείνει με το λάδι μόνο περιχύνουμε με τη κρέμα γάλακτος, το αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμη στη φωτιά να δέσει η σάλτσα και κλείνουμε το μάτι. Ρίχνουμε το τυρί και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό. 
  • Συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: