Κυριακή 1 Μαΐου 2016

ΣΤΡΙΦΤΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Φύλλο κρούστας
600γρ. Φέτα σε τρίμματα
3 Αβγά
100γρ. Γραβιέρα τριμμένη
2 Κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
1/3 Φλιτζανιού γάλα
Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
Φρεσκοτριμμένο πιπέι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας πολύ καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
  • Απλώνουμε ένα φύλλο κάθετα και το αλείφουμε με ελαιόλαδο με ένα πινέλο.Απλώνουμε λίγη γέμιση στην άκρη και τυλίγουμε σε ρολό. Τοποθετούμε το ρολό στο ταψί, ξεκινώντας από την εξωτερική πλευρά, και συνεχίζουμε, μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα σχηματίζοντας ένα σαλιγκάρι προς το κέντρο.
  • Λαδώνουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις για 75 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: