Κυριακή 3 Απριλίου 2016

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ
1-2 Χταπόδια περίπου 1 1/2 κιλό
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 Καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Φύλλο δάφνης
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
500γρ. Κοφτό μακαρονάκι
Ελαιόλαδο
Άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε καλά, καθαρίζουμε και κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια.
  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, με τα καρότα και το πολτό του σκόρδου για 5 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βάζουμε το χταπόδι μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ζυμαρικό και το αλατοπίπερο. Κλείνουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Συμπληρώνουμε 700ml ζεστό νερό και ρίχνουμε το μακαρονάκι. Ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Όταν το κατεβάσουμε από τη φωτιά περιμένουμε περίπου 10 λεπτά πριν σερβίρουμε για να πιει το ζυμαρικό μας τα υγρά του φαγητού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: