Κυριακή 17 Απριλίου 2016

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΣΟΓΙΑΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΥΛΙΚΑ
225γρ. Κιμά σόγιας
1 Κρεμμύδι τριμμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1/2 Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 Φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
Λάδι για τηγάνι
6 Φρυγανιές τριμμένες
Αλεύρι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
Ελαιόλαδο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Κουταλιά σούπας μέλι
3 Κουταλιές σούπας βαλσάμικο
1 Καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Μία πρέζα κανέλα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε τη σόγια σε ένα μπολ με αρκετό νερό και την αφήνουμε για 2 ώρες να φουσκώσει. Την στραγγίζουμε πολύ καλά, τη βάζουμε πάλι σε μπολ και τη ζυμώνουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά να έχουμε μία σφιχτή ζύμη. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε ότι σχήμα θέλουμε και τα αλευρώνουμε σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι να κάψει και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια να πάρουν ένα όμορφο χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Σ ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα, όταν αδειάζουμε τη κονσέρβα με τα ψιλοκομμένα ντοματάκια βάζουμε νερό μέχρι τη μέση και το συμπληρώνουμε στη σάλτσα. Όταν αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια βάζουμε μέσα τα κεφτεδάκια και σβήνουμε τη φωτιά.
  • Συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες ή πουρέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: