Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

ΤΟΥΡΛΟΥ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΥΛΙΚΑ
Ελαιόλαδο
2 Κρεμμύδια
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Θυμάρι
Ρίγανη
2 Πατάτες
2 Πιπεριές κόκκινες
3 Μελιτζάνες
5 Κολοκυθάκια
3 Ντομάτες
1/2 Ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
2 Κουταλιές σούπας ξίδι
Βασιλικό
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε τις μελιτζάνες τι κόβουμε σε κύβους και τις βάζουμε σε μπολ με νερό και αλάτι. Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια, πλένουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια, καθαρίζουμε τι πατάτες, τις κόβουμε σε ροδέλες, καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα οποία και ψιλοκόβουμε. Βάζουμε σε μια μεγάλα κατσαρόλα το ελαιόλαδο και όταν κάψει προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το πολτό σκόρδου, αλάτι, πιπέρι και τα σοτάρουμε. 
  • Προσθέτουμε το θυμάρι και τη ρίγανη. Συνεχίζουμε σοτάροντας τις πατάτες και τις πιπεριές. Στραγγίζουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε στη κατσαρόλα να σοταριστούν. Συνεχίζουμε με τα κολοκυθάκια. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τις οποίες έχουμε ψιλοκόψει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν. Ανακατεύουμε σ ένα ποτήρι το κρασί με το ξίδι και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα.
  • Ανακατεύουμε προσεκτικά, προσθέτουμε νερό ίσα να σκεπάζει τα λαχανικά και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί. Όταν μείνουν μόνο με το λάδι τους, κλείνουμε τη φωτιά πασπαλίζουμε με βασιλικό και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: