Σάββατο 16 Απριλίου 2016

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό ζυμαρικά (πένες, σέλινο ή άλλο κοντό ζυμαρικό)
Λίγο ελαιόλαδο
250γρ. Μανιτάρια σε φέτες
250γρ. Μπρόκολο τα φουντάκια τα οποία έχουμε ζεματίσει σε νερό που βράζει
1 Κρεμμύδι τριμμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
5 Λιαστές ντομάτες
1 Κιλό ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
1 Κουταλιά σούπας ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
1 Κύβο λαχανικών
50γρ. Ροδέλες ελιάς
Βασιλικό
1 Κούπα γάλα εβαπορέ
300γρ. Τριμμένα κίτρινα τυριά
3-4 Φέτες ψωμί τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι να κάψει σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου. Ρίχνουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, το κύβο, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό να γίνουν al dente, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα με τη σάλτσα και ρίχνουμε και το μπρόκολο και τη μισή ποσότητα από τα τριμμένα τυριά. Ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το φαγητό σε ένα πυρίμαχο σκεύος το οποίο έχουμε βουτυρώσει. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά και το τριμμένο ψωμί. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει πριν το κόψουμε και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: