Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ
Λίγο ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 Φλιτζάνια ρύζι Καρολίνα
1/2 Κιλό σπανάκι
4 Φλιτζάνια σωμό λαχανικών
4 Κουταλιές σούπας γιαούρτι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Προσθέτουμε το ρύζι, Ανακατεύουμε για λίγο και σβήνουμε με το κρασί.
  • Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε λίγο λίγο το ζωμό, το οποίο διατηρούμε ζεστό.
  • Μόλις πιει το ρύζι το ζωμό, ρίχνουμε λίγο ακόμη και συνεχίζουμε μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το σπανάκι, χοντροκομμένο. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με το γιαούρτι το οποίο αν θέλουμε μπορούμε να το ανακατέψουμε μέσα στο πιάτο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: