Τρίτη 19 Απριλίου 2016

ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό πατάτες
3 Κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
Λίγο ελαιόλαδο
4 Αβγά
125γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 Φλιτζάνια αλεύρι
1 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 Φλιτζάνι γάλα
100γρ. Γραβιέρα τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε καλά και τις τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Τις βάζουμε σε σουρωτήρι, τις ξεπλένουμε και τις αλατίζουμε. 
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε το πολτό σκόρδου και τις τριμμένες πατάτες και ανακατεύουμε να σοταριστούν και να πάρουν χρώμα. 
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αβγά και το βούτυρο και τα χτυπάμε καλά, Ρίχνουμε λίγο λίγο τα αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το γάλα, το μείγμα με τις πατάτες, τη γραβιέρα, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος που έχουμε βουτυρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για μία ώρα. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: