Τρίτη 26 Απριλίου 2016

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ

ΥΛΙΚΑ
3 Κουταλιές σούπας βούτυρο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 Φλιτζάνια ρύζι Καρολίνα
Χυμός από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
4 Φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
50γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε το ρύζι, αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και μετά προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό.
  • Όταν το ρύζι πιει το ζωμό προσθέτουμε λίγο ακόμη. Και αυτό το κάνουμε συνέχεια μέχρι να μαλακώσει και να χυλώσει το ρύζι, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη παρμεζάνα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το ξύσμα λεμονιού, το ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: