Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ
1/2 Λίτρο γάλα
Φλούδα από 1 πορτοκάλι
1 Βανίλια
4 Κρόκοι αβγών
100γρ. Ζάχαρη
100γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη φλούδα πορτοκαλιού και τη βανίλια. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα. Την αραιώνουμε με το γάλα που έχει ζεσταθεί αφού προηγουμένως αφαιρέσουμε τη φλούδα πορτοκαλιού. Βάζουμε τη κρέμα σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει. Λιώνουμε τη κουβερτούρα με μια κουταλιά νερό σε μπεν μαρί και τη βάζουμε στο μείγμα του γάλατος αφού την έχουμε κατεβάσει από τη φωτιά. Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και τη βάζουμε σε μπολάκια όταν κρυώσει λίγο τη βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει.
  • Μπορούμε να τη φάμε έτσι ή να τη χρησιμοποιήσουμε για τούρτες σοκολάτας ή τάρτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: