Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο λαζάνια
500γρ. Κιμά
400γρ. Ψιλοκομμένες ντομάτες
2 Κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Βασιλικό
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
100γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
200γρ. Τυρί κρέμα
400γρ. Μοτσαρέλα τριμμένη
2 Αβγά
1/2 Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το πολτό του σκόρδου να σοταριστούν.
  • Προσθέτουμε τον κιμά, το βασιλικό, το πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
  • Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με την παρμεζάνα και τη μισή μοτσαρέλα. Προσθέτουμε το μαϊντανό και πιπέρι. 
  • Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα στη σάλτσα του κιμά αφού την έχουμε προηγουμένως κατεβάσει από τη φωτιά. Ανακατεύουμε έτσι ώστε να λιώσουν τα τυριά και να έχουμε μία πηχτή σάλτσα.
  • Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ. Βάζουμε μέσα λαζάνια έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μία στρώση. Αδειάζουμε το μισό κιμά και τον απλώνουμε να πάει παντού. Βάζουμε πάλι μία στρώση με λαζάνια και τα σκεπάζουμε με τον υπόλοιπο κιμά. Τελειώνουμε με λαζάνια και πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα που έχει μείνει από πριν.
  • Καλύπτουμε το φαγητό με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και στις αντιστάσεις για 30 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά για να κάνει κρούστα και να πάρει χρώμα. 
  • Καλό θα είναι όταν το βγάλουμε από το φούρνο να το αφήσουμε να κρυώσει λίγο για να μπορέσουμε να το κόψουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: