Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό χοιρινό κομμένο
1 Κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 Κουταλάκι γλυκού πελτέ ντομάτας
3 Λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 Πρέζα κανέλα
1/2 Φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 Πακέτο κριθαράκι μέτριο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε το χοιρινό και το τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι χλιαρό και το βράζουμε για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αδειάζουμε το κρέας με τη σάλτσα του σ ένα πυρίμαχο σκεύος με καπάκι. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, τις λιαστές ντομάτες και 2 φλιτζάνια χλιαρό νερό, μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τον πελτέ. Αλατοπιπερώνουμε πασπαλίζουμε με την κανέλα. Ψήνουμε για 20 λεπτά. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και το κριθαράκι. Ανακατεύουμε ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 180 βαθμούς για άλλα 20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: