Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑΤΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ

ΥΛΙΚΑ
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
500γρ. Πατάτες κομμένες σε κυβάκια
4 Πράσα κομμένα σε ροδέλες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Λίτρο ζωμό λαχανικών
150ml. Κρέμα γάλακτος
150ml. Γάλα
Λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Λιώνουμε το βούτυρο σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τις πατάτες, το κρεμμύδι και τα πράσα, ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα λαχανικά για 10 λεπτά να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους. 
  • Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Συνεχίζουμε με το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Χρησιμοποιώντας ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τα λαχανικά για να γίνει η σούπας μας βελουτέ.Αφού την κατεβάζουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και το γάλα.
  • Σερβίρουμε με κρουτόν και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: