ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό σπανάκι
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 Αβγά
1 Φλιτζάνι γάλα
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
2 Κουταλιές σούπας αλεύρι
1 Φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
1/2 Φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
1/2 Κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
1 Κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
Λίγη φρυγανιά τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κιλό σπανάκι
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 Αβγά
1 Φλιτζάνι γάλα
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
2 Κουταλιές σούπας αλεύρι
1 Φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
1/2 Φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
1/2 Κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
1 Κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
Λίγη φρυγανιά τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε καλά το σπανάκι, το αφήνουμε να στραγγίσει και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί, αλατοπιπερώνουμε.
- Χωρίζουμε τους κρόκους των αβγών από τα ασπράδια. Στο σπανάκι που σοτάρεται προσθέτουμε το αλεύρι να καβουρντιστεί και λίγο λίγο ρίχνουμε το γάλα. Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τους κρόκους, σβήνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και τα τυριά και ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Τα ρίχνουμε στο μείγμα και διπλώνουμε προσεκτικά με σπάτουλα.
- Λαδώνουμε μία φόρμα για σουφλέ και πασπαλίζουμε με τη τριμμένη φρυγανιά.
- Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως όταν το βγάλουμε από του φούρνο.