Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

ΦΑΛΑΦΕΛ

ΥΛΙΚΑ
1 Φλιτζάνι ρεβίθια
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πάπρικα
2 Κουταλιές σούπας πολτό σκόρδου
1 Κουταλάκι γλυκού κύμινο
2 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
4 Κουταλιές της σούπας αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι για τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Μουλιάζουμε από το βράδυ τα ρεβίθια σε μια λεκάνη με νερό. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στο multi, μαζί με το κρεμμύδι, το πολτό σκόρδου, την πάπρικα, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε καλά, να ενωθούν όλα τα υλικά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το πασπαλίζουμε με το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να δέσει το μείγμα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο. 
  • Ζεσταίνουμε αρκετό σπορέλαιο σε βαθύ τηγάνι και πλάθουμε κεφτεδάκια. Τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Τα τοποθετούμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί. 
  • Μπορούμε να σερβίρουμε με αραβικές, πράσινη σαλάτα με σάλτσα από ταχίνι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: