Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό χοιρινό κομμένο σε μερίδες
Ελαιόλαδο
Χυμό από 2 λεμόνια
Αλάτι
Πιπέρι
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
Ζωμό κρέατος
Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε το κρέας και το σκουπίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και να θωρακιστεί.
  • Διαλύουμε τη μουστάρδα στο χυμό λεμονιού και περιχύνουμε το φαγητό συμπληρώνουμε ζωμό τόσο όσο να σκεπάζει το κρέας, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου μία ώρα. 
  • Όταν έχει μείνει μόνο με τη σάλτσα χωρίς περίσσιο ζουμί και το κρέας είναι μαλακό, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: