ΥΛΙΚΑ
100γρ. Ρεβίθια
4 Φλιτζάνια νερό
1 Κρεμμύδι χοντροκομμένο
Χυμό από 1 λεμόνι
1 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 Φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
1/2 Ματσάκι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Φλούδα από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
100γρ. Ρεβίθια
4 Φλιτζάνια νερό
1 Κρεμμύδι χοντροκομμένο
Χυμό από 1 λεμόνι
1 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 Φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
1/2 Ματσάκι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Φλούδα από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το βράδυ. Την επόμενη ημέρα τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν σε αλατισμένο νερό και τη φλούδα του λεμονιού. Τ αφήνουμε να βράσουν για 1 ώρα περίπου για να μαλακώσουν, αν χρειαστεί τα αφήνουμε και λίγο παραπάνω.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το σύρμα τη μουστάρδα με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε λίγο λίγο το ελαιόλαδο. Σουρώνουμε τα βρασμένα κρεμμύδια, αφαιρούμε τη φλούδα λεμονιού και τα βάζουμε σε σαλατιέρα.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι και το μαϊντανό, περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: