ΥΛΙΚΑ
1 Κοτόπουλο
1 Κρεμμύδι
1 Καρότο
1 Πράσο
1 Φύλλο δάφνης
1/3 Φλιτζανιού ρύζι Καρολίνα
3 Αβγά
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κοτόπουλο
1 Κρεμμύδι
1 Καρότο
1 Πράσο
1 Φύλλο δάφνης
1/3 Φλιτζανιού ρύζι Καρολίνα
3 Αβγά
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε καλά το κοτόπουλο. Αφαιρούμε μεγάλα κομμάτια λίπους, αν υπάρχουν και αλατοπιπερώνουμε. Το βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε νερό μέχρι να το σκεπάζει και αλάτι. Βάζουμε μέσα το κρεμμύδι, μαζί με το πράσο, το καρότο και το δαφνόφυλλο.
- Αφήνουμε το φαγητό να βράσει και ξαφρίζουμε όταν χρειάζεται. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για μία ώρα. Στη συνέχεια το αφαιρούμε μαζί με τα λαχανικά και σουρώνουμε τη σούπα.
- Επιστρέφουμε τη σούπα στη φωτιά, προσθέτουμε το ρύζι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Στο μεταξύ, χωρίζουμε τ αβγά και χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Ενσωματώνουμε τους κρόκους έναν έναν και συνεχίζουμε το χτύπημα με απαλές κινήσεις. Προσθέτουμε λίγο λίγο από το ζωμό και χτυπάμε διαρκώς. Στο τέλος, το ρίχνουμε στη κατσαρόλα και ανακαινίζουμε ελαφρά.
- Ξεκοκαλίζουμε το κοτόπουλο, κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε και αυτά στη σούπα. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: