ΥΛΙΚΑ
2 Κιλά δαμάσκηνα
1 Κούπα νερό
1 Κιλό ζάχαρη
2 Κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 Κιλά δαμάσκηνα
1 Κούπα νερό
1 Κιλό ζάχαρη
2 Κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε τα δαμάσκηνα, αφαιρούμε τα κουκούτσια τα βάζουμε σε κατσαρόλα με το νερό και τα βράζουμε περίπου 40 λεπτά να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη. Βράζουμε τη μαρμελάδα σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για να μη κολλήσει μέχρι να δέσει και να είναι έτοιμη. Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.
- Όταν κρυώσει τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και τα διατηρούμε στο ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: