ΥΛΙΚΑ
1 1/2 Φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
2 Φλιτζάνια τσαγιού ταχίνι
2 Ποτήρια χλιαρό νερό
600γρ. Αλεύρι
1 Κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 Κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
Ξύσμα πορτοκαλιού
1 1/1 Φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες
1 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 1/2 Φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
2 Φλιτζάνια τσαγιού ταχίνι
2 Ποτήρια χλιαρό νερό
600γρ. Αλεύρι
1 Κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 Κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
Ξύσμα πορτοκαλιού
1 1/1 Φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες
1 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη, το ταχίνι με το ζεστό νερό και προσθέτουμε λίγο λίγο τα αλεύρι χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε το ξύσμα, τη κανέλα, το γαρύφαλλο, τη καρυδόψιχα και τις σταφίδες.
- Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα και βάζουμε μέσα το μείγμα. Τοποθετούμε τη φόρμα στη μέση του προθερμασμένου φούρνου και ψήνουμε στους 190 βαθμούς στις αντιστάσεις για μία ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: