ΥΛΙΚΑ
500γρ. Κιμά αρνίσιο
500γρ. Κιμά μοσχαρίσιο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Θυμάρι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Κόλιανδρο
Κίμινο
Μία πρέζα μπούκοβο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500γρ. Κιμά αρνίσιο
500γρ. Κιμά μοσχαρίσιο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Θυμάρι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Κόλιανδρο
Κίμινο
Μία πρέζα μπούκοβο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε τα δύο είδη κιμά σε μια λεκάνη και ρίχνουμε το θυμάρι, το ξύσμα λεμονιού, τα μπαχαρικά, το πολτό σκόρδου και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και ζυμώνουμε απαλά, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές και αφράτο μείγμα.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα το λιγότερο.
- Παίρνουμε μικρές ποσότητες από το μείγμα και πλάθουμε μακρόστενα κεμπάπ, τα περνάμε σε ξύλινα ή σιδερένια σουβλάκια. Τα αλείφουμε με λάδι και τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο γκριλ. Σερβίρουμε με πίτες για σουβλάκια, κομμένη ντομάτα και σος γιαουρτιού ή ότι άλλο μας αρέσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: