ΥΛΙΚΑ
1/5 Κιλό κιμά
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
Θυμάρι
1 Ντομάτα τριμμένη
1 Φλιτζάνι κρασί λευκό
Ελαιόλαδο
200γρ. Γιαούρτι
100γρ. Τριμμένο κεφαλοτύρι
Αλάτι
Πιπέρι
500γρ. Μακαρόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1/5 Κιλό κιμά
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
Θυμάρι
1 Ντομάτα τριμμένη
1 Φλιτζάνι κρασί λευκό
Ελαιόλαδο
200γρ. Γιαούρτι
100γρ. Τριμμένο κεφαλοτύρι
Αλάτι
Πιπέρι
500γρ. Μακαρόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σ ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το πολτό σκόρδου, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και βάζουμε τον κιμά. Τον καβουρντίζουμε καλά.
- Πασπαλίζουμε με το θυμάρι, ρίχνουμε τη ντομάτα και το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά.
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό να γίνουν al dente. Όταν ψηθεί ο κιμάς, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι και το τριμμένο κεφαλοτύρι. Ανακατεύουμε να λιώσουν και να δώσουν στη σάλτσα κρεμώδη υφή.
- Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: