ΥΛΙΚΑ
600γρ. Μοσχάρι κομμένο σε μπουκιές
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
2 Καρότα κομμένα σε ροδέλες
500γρ. Αρακά
2 Κουταλιές σούπας αλεύρι
1 Φλιτζάνι κόκκινο κρασί
300γρ. Ντομάτες ψιλοκομμένες
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
2 Φλιτζάνια ζωμό βοδινού
1/2 Φλιτζάνι λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
600γρ. Μοσχάρι κομμένο σε μπουκιές
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
2 Καρότα κομμένα σε ροδέλες
500γρ. Αρακά
2 Κουταλιές σούπας αλεύρι
1 Φλιτζάνι κόκκινο κρασί
300γρ. Ντομάτες ψιλοκομμένες
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
2 Φλιτζάνια ζωμό βοδινού
1/2 Φλιτζάνι λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε το κρέας, το στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια για λίγα λεπτά να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Προσθέτουμε το κρέας και το πολτό σκόρδου, συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε δυνατή φωτιά να πάρει το κρέας χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τον αρακά και πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Ανακατεύουμε να απορροφηθεί το αλεύρι.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και σβήνουμε με το κρασί.
- Όταν απορροφηθεί το αλκοόλ ρίχνουμε τις ντομάτες και το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει για 45.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: