Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ

ΥΛΙΚΑ
1 Φλιτζάνι σουσάμι καβουρδισμένο
1 Φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
4 Κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 Αβγό χτυπημένο
1/2 Φλιτζάνι αλεύρι
1 Πρέζα αλάτι
1 Πρέζα μπέικιν πάουντερ
1 Κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο να αφρατέψουν. 
  • Προσθέτουμε το αβγό και συνεχίζουμε το χτύπημα, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια αφράτη ζύμη και στο τέλος ρίχνουμε το σουσάμι, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια.
  • Τυλίγουμε τη ζύμη σε μια μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
  • Πλάθουμε τα μπισκότα, στρώνουμε λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα και στρώνουμε τα μπισκότα αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά στις αντιστάσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: