Σάββατο 30 Μαΐου 2015

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

ΥΛΙΚΑ
12 Ντομάτες
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
600γρ. Κιμά μοσχαρίσιο
1 Φλιτζάνι ρύζι για γεμιστά
2 Φλιτζάνια κασέρι τριμμένο
1 Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
250γρ. Ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
2 Κουταλιές σούπας ζάχαρη
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε τις ντομάτες, κόβουμε το επάνω μέρος τους και τις καθαρίζουμε προσεκτικά μ ένα κουτάλι. Βάζουμε τη σάρκα τους μέσα σε μια λεκάνη και την κρατάμε στην άκρη για τη γέμιση.
  • Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σ ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά και ρίχνουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά και προσθέτουμε τον κιμά. Καβουρντίζουμε για λίγα λεπτά. Μετράμε 2 φλιτζάνια από το εσωτερικό από τις ντομάτες που έχουμε κρατήσει στην άκρη, χοντροκόβουμε τη σάρκα και τη ρίχνουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Στο τέλος, ρίχνουμε το περισσότερο από το τριμμένο κασέρι και το μαϊντανό.
  • Ρίχνουμε από ελάχιστη ζάχαρη μέσα σε κάθε ντομάτα, μοιράζουμε τη γέμιση στις ντομάτες. Ρίχνουμε στο ταψί την υπόλοιπη σάρκα από τις ντομάτες και λίγο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά. Μοιράζουμε στις ντομάτες τα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και ξαναβάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: