Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ΨΗΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΥΛΙΚΑ
2 Μεγάλα καλαμάρια
1/2 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
Χυμός από 1 πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1/2 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
1 Καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ψιλοκομμένος μαϊντανός
2 Ντομάτες ψιλοκομμένες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, αφαιρούμε το κόκκαλο, τα εντόσθια και το δόντι από τα πλοκάμια και, με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε την επιφάνεια τους σε λεπτές φέτες. Τα βάζουμε σε πιατέλα, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξύσμα λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τα καλαμάρια στο ψυγείο να μαριναριστούν για μία ώρα.
  • Βάζουμε το σχαροτήγανο να κάψει καλά και ακουμπάμε μέσα τα καλαμάρια. Τα ψήνουμε σε δυνατή φωτιά, γυρνώντας τα συχνά, να κάνουμε κρούστα και να μαλακώσουν. Περίπου στα 8 λεπτά θα μας πάρει.
  • Φτιάχνουμε τη σάλτσα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι τις ντομάτες και την πιπεριά. Προσθέτουμε 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και το πολτό σκόρδου, αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε τα καλαμάρια 2 λεπτά πριν τα βγάλουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: