Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ

ΥΛΙΚΑ
1200γρ. Μοσχάρι
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
2 Κουταλιές σούπας λάδι
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
2 Ντομάτες ψιλοκομμένες
1 Φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Αλάτι
Πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥΡΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ
4 Μελιτζάνες
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
2 Κουταλιές σούπας αλεύρι
2 Φλιτζάνια φρέσκο γάλα
200γρ. Τυρί τριμμένο
80γρ. Φέτα τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο και ροδίζουμε το κρέας καλά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, τη φρέσκια ντομάτα και δύο ποτήρια ζεστό νερό και σιγοβράζουμε το φαγητό για 2 ώρες. 
  • Ετοιμάζουμε το πουρέ μελιτζάνας. Τρυπάμε με πιρούνι τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαυρίσουν. Τις αφήνουμε λίγα λεπτά σε σουρωτήρι. και κατόπιν τις ξεφλουδίζουμε. Σε μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας καλά, κατόπιν ρίχνουμε το γάλα.
  • Δένουμε τη σάλτσα και συνεχίζουμε προσθέτοντας τις μελιτζάνες πολτοποιημένες και τα τυριά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι ν αποκτήσουμε ένα πουρέ λείο.
  • Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο μοσχοκάρυδο. Σερβίρουμε το πουρέ με το κοκκινιστό κρέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: