Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Πένες
1/2 Κιλό κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 Κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες
Ελαιόλαδο
1 Πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
1 Πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
Αλάτι
Πιπέρι
Μπούκοβο
Πάπρικα
1/2 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
200ml. Κρέμα γάλακτος
100γρ. Λαδοτύρι κομμένο σε κυβάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό και τις στραγγίζουμε.
  • Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το μπούκοβο και τη πάπρικα, χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε το σκεύος και μαγειρεύουμε για 40 λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμο το κοτόπουλο ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και το τυρί. Αφήνουμε να πάρει μία βράση βάζουμε τις πένες ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: