Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
5 Πατάτες
1/2 Ποτήρι κρασιού μπίρα
150γρ. Γραβιέρα τριμμένη
5 Αβγά
2 Ασπράδια αβγών
2 Κουταλιές σούπας αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες τις κόβουμε σε φέτες και τις τηγανίζουμε. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά προσθέτουμε τη γραβιέρα, τη μπίρα, το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και το ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις με το προηγούμενο μείγμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και βάζουμε μία στρώση πατάτες. Τις περιχύνουμε με λίγο από το μείγμα των αβγών και συνεχίζουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: