Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ
Ελαιόλαδο
1 Κιλό μοσχάρι κομμένο σε μπουκίτσες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
500ml. Χυμό ντομάτας
2 Καρότα ψιλοκομμένα
Αλάτι
Πιπέρι
Πάορικα
1 1/2 Κιλό πατάτες
100γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
Γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά το κρέας να πάρει χρώμα.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πολτό σκόρδου, τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  • Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τη πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε νερό τόσο όσο χρειάζεται για να σκεπάσει το κρέας.
  • Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα και 15 λεπτά. Πρέπει να έχει δέσει η σάλτσα και να μην έχει πολύ ζουμί.
  • Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες. Τις στραγγίζουμε τις βάζουμε ξανά στη κατσαρόλα και τις πολτοποιούμε. Αλατίζουμε, βάζουμε το βούτυρο λίγο γάλα, το μοσχοκάρυδο, το μισό τυρί και ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε το κρέας σε πυρίμαχο σκεύος και σκεπάζουμε με τον πουρέ.
  • Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: